RSS

Autorizatie de Constructie

21 Feb

Autorizatia de Constructie este actul de autoritate al Administratiei Publice Locale – Primarie sau Consiliu Judetean, pe baza caruia se pot realiza lucrari de constructii si care asigura aplicarea masurilor prevazute de lege, referitoare la amplasarea, proiectarea, executarea si functionarea constructiilor.

Se emite in temeiul si cu respectarea prevederilor documentatiilor de urbanism si de amenajare a teritoriului in vigoare , avizate si aprobate potrivit legii pentru construirea, reconstruirea, consolidarea, modificarea, extinderea, schimbarea de destinatie sau repararea unui imobil.

Primarie sau Consiliu Judetean trebuie sa emita Autorizatia de Construire la cererea investitorului pe baza unei documentatii tehnice corecte – D.T.A.C., conform legii, in cel mult 30 de zile de la data inregistrarii cererii.

DEFINITII – AUTORIZATIA DE CONSTRUIRE

Autorizatia de construire se elibereaza de catre aceleasi autoritati ca si in cazul certificatului de urbanism, in general primariile, in baza legii 50/1991 – Autorizarea lucrarilor de constructii cu completarile si adaugirile ulterioare si a legii 453/2001 care completeaza si aduce modificari legii 50/1991. Actele necesare emiterii autorizatiei de construire sunt: certificat de urbanism, avizele si acordurile cuprinse in acesta, documentatia de autorizare a lucrarilor de constructie (D.T.A.C.), plan de amplasarea al terenului in zona, act de proprietate, cererea de  emitere a autorizatiei de construire,  chitanta de achitare a taxei de autorizare.  Taxa de autorizare se calculeaza ca un procent (0,5%) din valoarea investitiei, valoare detaliata in Dezivul general intocmit de proiectantul de specialitate si care face parte din D.T.A.C. Atat autorizatia de construire cat si certificatul de urbanism trebuie semnate de primar, arhitectul sef si secretarul primariei. Durata de eliberare a autorizatiei de construire este similara cu cea pentru certificatul de urbanism, aproximativ 1 luna.

Durata totala a autorizarii, de la depunerea actelor pentru certificatul de urbanism rezulta din insumarea timpilor enumerati mai sus. Din acest motiv, este de preferat  sa se inceapa pasii necesari autorizarii cu 4-5 luni inainte de data preconizata pentru inceperea lucrarilor.

 
Scrie un comentariu

Scris de pe 21 Februarie 2012 în Proiectare, Utile

 

Etichete: , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: