RSS

Certificat de urbanism

21 feb.

Este actul de informare prin care autoritatile locale – Primaria sau Consiliul Judetean, fac cunoscute investitorului elementele privind regimul juridic, economic si tehnic al terenurilor si constructiilor existente la data solicitarii.

In Certificatul de Urbanism sunt stabileste cerintele urbanistice care urmeaza sa fie indeplinite in functie de specificul amplasamentului cat si documentele obligatorii  precum si lista cuprinzand avizele si acordurile legale, necesare in vederea obtinerii Autorizatiei de Construire.

Certificatul de Urbanism se elaboreaza in conformitate cu prevederile planurilor urbanistice si ale regulamentelor aferente acestora ori ale planurilor de amenajare a teritoriului, dupa caz, avizate si aprobate potrivit legii

DEFINITII – CERTIFICATUL DE URBANISM

Certificatul de urbanism este actul prin care autoritatea responsabila cu construirea din zona dumneavoastra (primaria sau Consiliul Judetean) va instiinteaza ce si in ce conditii puteti construi.

In certificatul de urbanism se precizeaza toate informatiile cunoscute privind conditiile juridice, economice, urbanistice si tehnico-edilitare impuse prin legislatia si reglementarile urbanistice in vigoare pentru autorizarea executarii lucrarilor de constructii pe un anumit teren, inclusiv documentele, avizele si acordurile, studiile si proiectele necesare autorizarii.

Puteti considera certificatul de urbanism un cuprins al tuturor actelor, avizelor si acordurilor pe care trebuie sa le intocmiti si sa le obtineti de la autoritatile statului si care sunt cerute de primaria locala sau de Consiliul  Judetean pentru a se putea emite autorizatia de constructie.

Certificatul de urbanism se poate elibera oricarei persoane fizice sau juridice de catre primaria sau consiliul judetean in a carei raza de competenta se afla imobilul sau terenul in cauza, chiar daca solicitantul nu are titlu de proprietate asupra acestuia. Pentru eliberarea certificatului de urbanism este nevoie ca dumneavoastra sau oricine altcineva interesat, sa depuneti o cerere alaturi de: act de proprietate, intabulare, cadastru si un memoriu de prezentare. In general, nu sunt necesare piese desenate sau scrise intocmite de arhitect (cerintele variaza de la o primarie la alta). Durata legala de emitere a certificatului de urbanism, masurata de la depunerea actelor, este de maxim 30 de zile. De obicei nu se aplica Legea Acordului Tacit cu privire la considerarea raspunsului pozitiv in situatia in care nu exista raspuns deloc in termenul legal de 30 de zile.

Certificatul de urbanism nu permite construirea ci enumera doar actele necesare pentru a obtine autorizatia de construire, dintre care cele mai importante, pe langa proiect, sunt avizele si acordurile.

Reclame
 
Scrie un comentariu

Scris de pe 21 februarie 2012 în Utile

 

Etichete:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: