RSS

Sfaturi utile ! [se va actualiza]

21 Feb

1. Inceperea unei lucrari de constructii este posibila doar dupa emiterea autorizatiei de constructie de catre primaria locala sau de catre Consiliul Judetean.

2. Conform legii, inceperea oricarei lucrari de constructii, evident dupa emiterea autorizatie de constructie, este permisa doar dupa realizarea unui proiect tehnic care trebuie respectat. Lipsa acestuia se sanctioneaza conform legii.

3. Procesul de autorizare a lucrarilor de constructii dureaza aproximativ 3 luni de zile: 1 luna pentru faza de emitere a certificatului de urbanism, 1 luna pentru faza de obtinere a avizelor si acordurilor cuprinse in certificatul de urbanism si 1 luna pentru faza de obtinere a autorizatiei de constructie.

4. Pretul unei constructii pe metru patrat realizat in regie proprie este cu aproximativ 20% mai mic decat cel realizat de o firma, asta doar in cazul in care aveti experienta. Construirea in regie proprie va duce la costuri mai mici aparent, dar va aduce multa bataie de cap si pierderi de timp in care puteti face altceva si pierderi de materiale de constructii pentru a remedia eventualele greseli cauzate de lipsa de experienta.

5. O firma de proiectare buna si cu experienta va rezolva multe din probleme si va va indreapta spre cea mai buna solutie inca din faza de proiect.

6. Pentru o casa cu deschideri pana in 4-5m cea mai ieftina varianta este realizarea unei constructii cu structura de zidarie portanta.

7. Cea mai mare flexibilitate a spatiului v-o confera o structura pe cadre din beton armat. La parter, de cele mai multe ori se doresc spatii deschise, pretandu-se structura pe cadre. Pentru deschideri mari si hale, structurile metalice sunt cele mai rentabile. Sectiunile elementelor metalice sunt mult mai mici.

8. Angajati-va un diriginte de santier inainte de a va selecta executantul. Acest lucru va va scuti de unele probleme.

9. Executia unui nivel de structura dureaza aproximativ 3-4 saptamani (pentru constructiile din zidarie portanta si beton armat).

10. La alegerea executantului mergeti pe recomandarile prietenilor sau cunoscutilor.

11. Suprafata minima a terenului pe care se poate construi este de 200 metri patrati pentru case individuale, dar poate sa difere de la o localitate la alta.

12. Pentru a putea construi pe o parcela de teren, aceasta trebuie sa aiba un front stradal de minim 12 metri.

 
Scrie un comentariu

Scris de pe 21 Februarie 2012 în Proiectare

 

Etichete: , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: